设为首页 加入收藏/网站地图
英语学习 音标 听力 口语 语法 词汇 翻译 作文   轻松英语 英文歌曲 影音赏析 英语幽默 休闲英语 诗歌散文 英语演讲
广播英语 VOA BBC CNN CRI NPR PEC职业英语      英语新闻 国际新闻 国内新闻 双语新闻 娱乐新闻 体育新闻 社会生活
学校英语 少儿 小学 初中 高中 小升初 中考 高考 英语考试 英语四级 英语六级 口译笔译 考研英语 专四专八 PETS 雅思 托福
行业英语 商务英语 计算机英语 金融证券英语 办公英语 公务员英语 外贸英语 求职英语 酒店英语 法律英语 医务英语 体育英语
网站首页 天天学英语学习网 --- 免费英语学习网站英语学习网中华英语学习网英语在线翻译在线英语学习工具,英语学习英语翻译英语听力英语口语英语音标英语语法英语作文英语考试英语四级英语六级口译考试笔译考试专业四级考研英语学校英语少儿英语小学英语高中英语中考英语高考英语小升初英语英语新闻国际新闻国内新闻双语新闻娱乐新闻体育新闻行业英语商务英语计算机英语金融英语办法英语公务员英语外贸英语求职英语酒店英语广播英语VOABBCCNNCRINPR轻松英语英文歌曲影音赏析英语演讲等更多英语学习资料
您现在的位置: 天天学英语 >> 英语学习 >> 英语口语 >> 正文
Asking for help 请求帮助用语 简介:Episode 21 – Dont panic! 别慌!收听与下载下载音频 下载文字稿 The staff at Tip Top Trading are gossiping about Pauls announcement that Anna is to lead…
Asking for help 请求帮助用语           ★★★★★
Asking for help 请求帮助用语
作者:www.TTxYY.COM 文章来源:天天学英语 点击数: 更新时间:2012-7-15 22:35:00


Episode 21 – Don't panic! 别慌!
收听与下载

下载音频
下载文字稿
The staff at Tip Top Trading are gossiping about Paul's announcement that Anna is to lead the company's new stock management system for the new laser-curved fruit.

Meanwhile, she is worrying about what to do and gets some useful advice from an unlikely member of the team.

听力挑战
Denise 建议 Anna 在计划股票管理策略时要做?

答案在本期节目文字稿最后一页。

Glossary 词汇

Language for asking for help 请求帮助用语


This week's programme focuses on politely asking for help and advice.

Phrases from the programme 本期节目中的词汇:

I would be most grateful if you could give me some help. 你能帮忙那么我将非常感激。

Please could I ask you for some advice? 请问你能给我提些建议?

I know you're busy but could you spare me a few minutes of your time please? 我知道你很忙,不过能占用你几分钟?
交际英语技巧1----请求允许和应答
A. 提出请求
May /Can /could I…?(我可以用/借/问/看……吗?)
I wonder /I am wondering if…? (不知道我能否……?)
Would you please…? (能请你……吗?)
Do you think …? (你是否认为……?)
B. 回答请求
① 同意
Sure./Certainly./Of course. / By all means./ Yes, do please. / Here you are. / Help yourself.
(可以/当然/拿去/请便.)
② 回绝
I'm afraid… (我恐怕……)
I'm sorry, but… (对不起,但是……)
I'm sorry you can't. /You'd better not. (很抱歉,不行./你最好别这样.)
【典型示例】
1 —Could I borrow your car for a few days?
A. Yes, you may borrow. B. Yes, go on.
C. Sure, here you are. Enjoy your journey. D. It doesn't matter.
答案: C
2 —I wonder if I could use your computer tonight?
I'm not using it right now.
A. Sure, go ahead. B. I don't know.
C. It doesn't matter. D. Who cares
答案: A
3. —May I see your tickets, please?

A. No, they are mine. B. No, you can't.
C. Sure. D. Yes, you can.
答案:C
4. —Hello, may I talk to the director now?

A. Sorry, he is busy at the moment. B. No, you can't.
C. Sorry, you can't D. I don't know.
答案:A
5. — May I use your bike for a moment?

A. It's well.B. It doesn't matter.
C. By all means. D. I have no idea.
答案:C
6 — Could you be so kind as to turn down that rock "n" roll? I'm preparing for tomorrow's exam.

A. It's none of your business. B. What are you doing?
C. Sure. Sorry to disturb you. D. No, I don't think so.
答案:C
7. — I wonder if I could use your computer tonight?
I'm not using it right now.
A. Sure, go ahead. B. I don't know.
C. It doesn't matter. D. Who cares?
答案:A
8. —Could you help me with my physics, please?

A. No, no way. B. No, I couldn't
C. No, I can't. D. Sorry I can't. I have to go to a meeting right now.
答案:D
9. -----Can you help me?

A. No, I don't know. B. Sure. What is it? C. Don't mention it. D. That's it
答案:B
10 "—Hello, may I talk to the headmaster now?
A. Sorry, he is busy at the moment B. No, you can't
C. Sorry, you can' t D. I don't know"
答案:A
交际英语技巧2----请求允许和应答
A. 提出请求
Do / Would you mind if I / my doing… (你是否介意……?)
B. 回答请求
① 同意
No,I don't mind./ Of course not. / Not at all. (不介意./当然不介意/一点也不介意)
Please do./ Go ahead, please./ OK. (行,做吧.)
② 不同意
Yes, I do. (我介意)
【典型示例】
1 — Do you mind my smoking here?
A. No, thanks. B. Yes, I do.
C. Yes, I'd rather not. D. Good idea.
答案:B
2. — Do you mind changing seats with me?

A. Yes, you can. B. Of course, I like to.
C. No, I don't mind. D. Certainly, please do.
答案:C
3.—Would you mind changing seats with me?
A. Yes, you can. B. Of course, I like to.
C. No, I don't mind. D. Certainly, please do.
答案:C
4.—Do you mind my smoking here?
A. No, thanks. B. Yes, I do. C. Yes, I'd rather not. D. Good idea.
答案:B
5.—Do you mind if I read the newspaper on the table?
A. Good news for you B. Go ahead, please
C. Yes, sure D. No, I can't
答案:B
6. —It's rather cold in here. Do you mind if I close the window?

A. Yes, please. B. No, go ahead.
C. Sure, please. D. I don't like it.
答案:B
7. "—Do you mind telling me where you're from?
A. Certainly. I'm from London B. Sure. I was born in London
C. Not really, you can do it D. Certainly not. I'm from London
答案:D
8 —Do you mind if I join you?
A. I'm very happy to do so B. Never mind
C. Please do D. Oh, I can't
答案:C
9. Do you mind opening the door for me?
A. Yes, I will do it B. It's nothing
C. That is all right D. Not at all"
答案:D
10.I am going to Qingdao next week. Would you mind looking after my dog?
Not at all.
A. Sorry. I've no time B. I' d rather not
C. With pleasure D. No, I wouldn't
答案:C
交际英语技巧3---- 邀请与应答
A. 提出邀请
Would you like to …?
Will /Can you come to …? (你能来参加……吗?)
I'd like to invite you to …. (我想邀请你……)
B. 回答邀请
① 同意
Yes /, I'd love to.谢谢,我愿意.)
Yes, it's very kind of you.愿意,你太好了.
That would be very nice.那太好了.)
② 回绝
Thanks/Sorry,I…非常感谢/抱歉,我……)
I'd like to but…/ I'd love to but… (我很愿意去,但是……)
【典型示例】
1)—Can you go to the concert with us this evening?
A. No, I already have plans. B. I'd love to, but I'm busy tonight.
C. No, I really don't like being with you. D. I'm ill, so I shouldn't go out.
答案:B
2)— We are going to have a dancing party tonight. Would you like to join us?
A. Yes, it's very kind of you B. Of course not. I have no idea
C. No, I can't D. That's all set
答案:A
3. — Can you go to the concert with us this evening?
A. No, I already have plans. B. I'd love to, but I'm busy tonight.
C. No, I really don't like being with you. D. I'm ill, so I shouldn't go out.
答案:B
4 — We are going to have a singing party tonight. Would you like to join us?
A. I'm afraid not, because I have to go to an important meeting.
B. Of course not. I have no idea.
C. No, I can't.
D. That's all set.
答案:A
5. — Would you like another slice of Christmas cake?
I'm full.
A. Yes, please. B. No more, thanks.
C. Why not? D. Nothing more.
答案:B
6. — Oh, Betty, we will be having a buffet party next Saturday, and we'd like you to join us.
Susan. What's the occasion? What time do you want me to come?
A. I'd love to B. No way
C. By no means D. I'm afraid not
答案:A
7. — Please help yourself to the seafood

A. No, I can't. B. Sorry, I can't help.
C. Well, seafood don't suit for. D. Thanks, but I don't like the seafood.
答案:D
8. "—Will you join us? —Yes,
A. I'd B. I'd love
C. I'd love to D. I'd love to do this
答案C
9 —I'd like to take you to the coffee house on the corner.
A. Thank you. You shouldn't do that B. Thanks, I'd like to go with you
C. No, you can't say so D. No, no. You can't do that"
答案:B
10 "—I've got two tickets for the match. Shall we go and watch it together?
A. The tickets must be expensive. B. The match must be exciting.
C. Why not? Let's go.D. The place is too far away.
答案:C
交际英语技巧4------提供帮助及应答
A. 提供帮助
Can I help you / What can I do for you? (有什么可以为您效劳吗?)
Would you like me to help you with …? (我能帮您做……吗?)
B. 应答①接受帮助
Thanks. That would be nice./ It's so nice of you. (多谢,那太好了)
Thank you for your help. (感谢你的帮助)
② 礼貌地回绝
No, thanks./ That's ok. I can manage it myself. (谢谢,不用了.我能处理)
【典型示例】
1)—This box is too heavy for me to carry upstairs.
A. You may ask for help. B. Let me give you a hand.
C. Please do me a favor. D. I'd come to help
答案:B
2)—Can I help you with your suitcase?.
A. That's OK. I can manage B. It's not very light
C. I can help you with it D. Put it down on the ground
答案:A
3. —What can I do for you?

A. I want a kilo of pears. B. You can do in your own way.
C. Thanks. D. Excuse me. I'm busy.
答案:A
4. — If you like I can mail this letter for you.

A. That's very kind of you B. You are so kind
C. Please give me a hand D. You are great
答案:A
5. — This box is too heavy for me to carry upstairs.

A. You may ask for help. B. Let me give you a hand.
C. Please do me a favor. D. I'd come to help
答案:B
6. —Can I help you with the bag?
A. No, no. I can take it myself B. Thank you
C. Sorry, you can't D. No, I'm all right
答案:B
7 Welcome, sir. May I help you?
A. Thank you. I'll have fried tofu and stir-fried cauliflower.
B. Yes, please. I'd like a hamburger and a chocolate shake.
C. Sorry. I don't need your help, thank you.
D. If you want to help me, I'll be glad to accept it
答案:B
8. John, come and sit in the sofa. Dinner will be ready in a minute. Could I get you something to drink? ______
A. No, don't trouble. I've drunk enough
B. No, you couldn't. I' m not thirsty
C. Yes, please. I'd like some Sprite
D. Yes, you could. I'd like some Coca cola
答案:C
9.If you like I can mail this letter for you?

A. That's very kind of you B. You are so kind
C. Please give me a hand D. You are great
答案A
10.-- Shall I help you carry the heavy box?
——_____
A. I' m afraid not B. Thanks. I can manage it myself
C. No, I can carry myself D. Thanks. I can do myself
答案B
交际英语技巧5----问路、 看医生
A. 询问道路
Excuse me, can you tell me the way to …?
Excuse me, where is …/ how can I get to…? (抱歉,请问去……怎么走呢?)
B. 回答
① 当知道对方询问的道路,就一定要给出具体信息
Go down(up)the street. /Turn right(left)… (顺着街道往上/下走.在……右/左转.)
② 当不知道对方询问的道路,抱歉地说明原委
Sorry,I don't know.
Sorry, I'm a stranger here. (抱歉,我不知道.)
A. 医生
What's the matter/problem?
What's wrong with you?你哪儿不舒服?)
B. 病人
I feel terrible.我觉得不舒服.)
【典型示例】
1. —Excuse me, but can you tell me the way to the post office?
A. Don't ask that. B. Sorry, I'm a stranger here.
C. No, I can't say that. D. No, you're driving too fast.
答案:B
2. —Madam, do all the buses go downtown?

A. Wow, you got the idea. B. No, never mind.
C. Pretty well, I guess. D. Sorry, I'm new here.
答案:D
3. — Excuse me, could you show me the way to the nearest post office?
Oh yes! Two blocks away from here at the Green Avenue. You can't miss it.
A. I beg your pardon? B. What do you mean?转载请著名来自:(HTtp://WwW.ttxyY.com 小学免费英语学习网)
C. You're welcome. D. Mm, let me think.
答案:D
4. —Excuse me, but can you tell me the way to the post office?

A. Don't ask that. B. Sorry, I'm a stranger here.
C. No, I can't say that. D. No, you're driving too fast.
答案:B
5. — Doctor, I don't feel well.

A. You are fine. B. It doesn't matter.
C. What's the matter? D. Don't take it seriously.
答案:C
6. — How are you feeling?
— Much better.
A. Thanks for coming to see me. B. You look great.
C. You are so kind. D. Don't mention it.
答案:A
7-- What's the matter, dear?
A. I didn't go to school.B. I have a terrible headache.
C. I took the kids shopping today. D. It is a beautiful dress.
答案:B
8. "—Excuse me, sir. Where is Dr. Brown's office?
A. You can't ask me B. Pardon?


文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 【字体: 】【加入收藏】【关闭窗口
    最新推荐 更多内容
     美国总统奥巴马每周电台演讲07.01
     美国总统奥巴马每周电台演讲06.24
     Happy at first, then, nothing left, no
     美国总统奥巴马每周电台演讲06.17
     固定搭配~~~抽时间一定要背背
     美国总统奥巴马每周电台演讲06.10
     美国总统奥巴马每周电台演讲06.03
     美国总统奥巴马每周电台演讲05.27
     美国总统奥巴马每周电台演讲05.20
     美国总统奥巴马每周电台演讲05.13
    天天学英语英语学习导航
    英语音标
    英语听力
    新概念英语 | 赖世雄英语
    刘毅英语 | 许国璋英语
    北美英语 | 疯狂英语
    牛津剑桥 | 英语听力口语
    听力方法
    英语口语
    英语语法
    英语词汇
    英语翻译
    英语阅读
    英语散文 | 英语诗歌
    时尚双语 | 英语阅读
    故事小说 | 英美文化
    英语文摘 | 英语笑话
    环球之旅 | 阅读经验
    英语作文
    应用写作 | 分类作文
    英语日记 | 英语作文
    佳作欣赏 | 方法经验
    学习方法
    相关文章: 查看更多关于英语口语的文章
    Ring the divorce lawyer! 没戒指
    Keep me posted 保持联系
    To bite someones head off 严厉
    Happy bunny 快乐兔
    Have your cake and eat it 鱼和
    Bright-eyed and bushy-tailed 精
    Colourful but dangerous 漂亮但
    Polite requests 礼貌的请求
    To let the cat out of the bag 
    Knickers in a twist 因小事而不
    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系我们 | 友情链接 | 关于我们 | 网站地图

    免责声明:本站所有资料仅供学习者免费参考试用,部分资料来源于网络,如涉及版权等问题,请您及时与我们联系。
    Copyright@ 2004-2010 天天学英语 All Rights Reserve 苏ICP备10066913号