设为首页 加入收藏/网站地图
英语学习 音标 听力 口语 语法 词汇 翻译 作文   轻松英语 英文歌曲 影音赏析 英语幽默 休闲英语 诗歌散文 英语演讲
广播英语 VOA BBC CNN CRI NPR PEC职业英语      英语新闻 国际新闻 国内新闻 双语新闻 娱乐新闻 体育新闻 社会生活
学校英语 少儿 小学 初中 高中 小升初 中考 高考 英语考试 英语四级 英语六级 口译笔译 考研英语 专四专八 PETS 雅思 托福
行业英语 商务英语 计算机英语 金融证券英语 办公英语 公务员英语 外贸英语 求职英语 酒店英语 法律英语 医务英语 体育英语
网站首页 天天学英语学习网 --- 免费英语学习网站英语学习网中华英语学习网英语在线翻译在线英语学习工具,英语学习英语翻译英语听力英语口语英语音标英语语法英语作文英语考试英语四级英语六级口译考试笔译考试专业四级考研英语学校英语少儿英语小学英语高中英语中考英语高考英语小升初英语英语新闻国际新闻国内新闻双语新闻娱乐新闻体育新闻行业英语商务英语计算机英语金融英语办法英语公务员英语外贸英语求职英语酒店英语广播英语VOABBCCNNCRINPR轻松英语英文歌曲影音赏析英语演讲等更多英语学习资料
您现在的位置: 天天学英语 >> 学校英语 >> 高中英语 >> 高中英语语法 >> 正文
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:情景交际 简介:2014届高考英语二轮专题复习强化训练:情景交际  题型1 高考体验题组  1.(2013·全国Ⅰ,21)—Why, this is nothing but common vegetable soup!  —_____…
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:情景交际           ★★★
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:情景交际
作者:免费英语学习网 文章来源:天天学英语 更新时间:2014-3-17 14:07:30

  2014届高考英语二轮专题复习强化训练:情景交际

  题型1 高考体验题组

  1.(2013·全国Ⅰ,21)—Why, this is nothing but common vegetable soup!

  —________ madam. It's our soup of the day.

  A.Let me see B.So it is

  C.Don't mention it D.Neither do I

  答案:B 本题考查情景交际。句意:——这只是普通的蔬菜汤!——夫人,这确实是普通的汤。这就是我们今天的汤。A项:让我看看;B项:确实是;C项:这不要紧。D项:我也不。根据句意,B项正确。

  2.(2013·全国Ⅱ,1)—I'm sorry I made a mistake!

  —________. Nobody is perfect.

  A.Take your time B.You're right

  C.Whatever you say D.Take it easy

  答案:D 本题考查情景交际。句意:——对不起,我犯错了。——不要紧张,没有十全十美的。Take your time. 慢慢来。You are right.你是正确的。Whatever you say.不管你说什么.Take it easy. 不紧张;根据句意D项正确。

  3.(2013·全国Ⅱ,15)—Are you sure you won't come for a drink with us?

  —________, if you insist.

  A.Not at all B.It depends

  C.All right then D.I don't care

  答案:C 本题考查情景交际。句意:你确定你不能和我们一起喝一杯吗?如果你坚持的话,也可以。A项:一点也不;B项:看情况而定;C项:那也可以;D项:我不管。根据句意,C项正确。

  4.(2013·山东,23)—How far can you run without stopping?

  —________, I've never tried.

  A.Don't mention it B.That't all right

  C.I have no idea D.Go ahead

  答案:C 本题考查情景交际。句意:——一停不停你能跑多远?——我不知道。我没有试过。A项“没关系”;B项“不用谢;没关系”;C项“我不知道”;D项“请吧,做吧”。根据语境,应选C项。

  5.(2013·山东,32)—This is a really lively party. There is a great atmosphere, isn't there?

  —________. The hosts know how to host a party.

  A.Don't worry B.Yes, indeed

  C.No, there isn't D.It all depends

  答案:B 本题考查情景交际,句意:——这的确是一个很好的晚会。气氛很好,不是吗?——是的,的确如此。主持人知道如何主持晚会。根据后半句可知,此处表示同意对方的说法。Don't worry“不必担心”;Yes, indeed“是的,的确如此”;No, there isn't“不,没有”;It all depends“看情况而定”。根据语境要选B项。

  6.(2013·江苏,22)—The T­shirt I received is not the same as is shown online.

  —________? But I promise you we'll look into it right away.

  A.Who says B.How come

  C.What for D.Why worry

  答案:B 考查情景对话。“我收到的T恤衫跟网上展示的不一样。”“________?但我向你保证我们马上调查此事。”由but看出语气的转折,所以对所提出的事应表示吃惊与怀疑,用How come怎么能,怎么会?而What for为什么,干什么?Who says谁说的,很显然是对方说的,所以错误。故答案B。

  7.(2013·江苏,35)—Thank you for the flowers.

  —________. I thought they might cheer you up.

  A.That's right B.All right

  C.I'm all right D.It's all right

  答案:D 考查情景对话。“谢谢你的花”“不用谢,我认为它们会让你高兴起来”。用It's all right不用谢,别客气。故选D项。

  8.(2013·安徽,25)—This is your order, a hamburger and an apple pie. ________?

  —I'll have it here.

  A.Anything else B.Is that OK

  C.For here or to go D.Something to drink

  答案:C 本题考查情景交际。句意:——这是你点的东西,一个汉堡包,一个苹果馅饼。在这儿吃还是带走?——我在这儿吃。A项“还要别的吗?”B项“这样行吗?”C项“在这儿吃还是带走?”D项“还要点喝的吗?”根据语境,应选C项。

  9.(2013·安徽,35)—How did your interview with the manager go?

  —________ He seemed interested in my experience, but he didn't ask for references.

  A.Perfect! B.I'm not sure

  C.That's right D.Couldn't be better.

  答案:B 本题考查情景交际。句意:——经理对你的面试进展如何?——我也不确定。他好像对我的经历感兴趣,但是他没有索要推荐函。Perfect“完美的”;I'm not sure“我不确定”;That's right“对了”;Couldn't be better“再好不过了”。由语境可知,此处说话人对自己的面试不是很有把握,故B项正确。

  10.(2013·浙江,1)—Hey, can I ask you a favor?

  —Sure,________

  A.here you are. B.just as I thought.

  C.how is it going? D.what can I do for you?

  答案:D 本题考查交际用语。句意:——嗨,能请你帮帮忙吗?——当然可以。________。A项here you are给你;B项just as I thought我也是这么想的;C项how is it going?情况怎么样?D项what can I do for you?我能为你做点什么?由Sure可知,回答者已经同意帮助对方,所以正确答案为D。

  11.(2013·浙江,20)—Excuse me, but could I trouble you for some change?

  —________. Will pennies do?

  A.I know B.Never mind

  C.I am sure D.Let me see

  答案:D 本题考查交际用语。句意:——请问,可以麻烦你换点零钱吗?——________.便士可不可以?A项“我知道”,B项“不要紧,没关系”;C项“我保证”;D项“我看一下”。由后置语境Will pennies do?可知D正确。

  12.(2013·辽宁,21)—What do you think of the house?

  —________ It's everything we've been looking for.

  A.Perfect! B.Good idea!

  C.Not bad. D.So­So.

  答案:A 考查情景对话。句意:——你认为这所房子怎么样?——很完美!正是我们一直寻找的房子。由答语的第二句话可知,A项为正确答案。C项意为:不错;不如A项合适;B项意为:好主意;D项意为:平平常常。都不符合句意。

  13.(2013·辽宁,35)—I'm afraid you have the wrong number.

  —Sorry! ________.

  A.See you later

  B.I didn't know that

  C.Hold on, please

  D.I hope I didn't bother you

  答案:D 考查情景对话。句意:——恐怕你打错了。——对不起!希望没有打扰您。由句意可知,D项为正确答案。A项意为:再见;B项意为:我原本不知道;C项意为:请不要挂断;D意为:希望没有打扰您。

  14.(2013·福建,33)—Would you mind answering some questions on shopping habits?

  —________.

  A.Yes, with great pleasure

  B.No, I am afraid I can't make it

  C.Yes, it is worth the time

  D.No, as long as it doesn't take long

  答案:D 本题考查交际用语的用法。句意:——你介意我问几个与购物习惯有关的问题吗?——不介意,只要不耽搁很长时间。A、B、C三项答语均与问句矛盾 。

  15.(2013·天津,1)—I'm going to Venice next week.

  —________. Carnival will be held then. Have fun!

  A.You're crazy B.You're lucky

  C.You'd better not D.You never know

  答案:B 本题考查情景对话。“我打算下周去威尼斯。”由下句“________,那时要举行狂欢节。玩得高兴点。”可知是表示肯定的附和,故选B项“你真幸运”;而A项“你疯了”,C项“你最好不要”,D项“你不知道”,皆不合语境。

  16.(2013·天津,4)—Mary's been offered a job in a university, but she doesn't want to take it.

  —________? It's a very good chance.

  A.Guess what B.So what

  C.Who cares D.But why

  答案:D 本题考查情景对话。“玛丽得到一份在大学的工作,但她不想接。”由下句“________?那是个好机会啊。”可知是不理解她的选择,故问“为什么(不想接)”,选D项But why?而Gusset what?你猜怎么着?常用来表示对某事的惊奇与兴奋;So what?那又怎样,暗指没什么了不起的;Who cares.谁在乎啊,表示不关心。

  17.(2013·陕西,15)—I'm tired. I'm taking next week off.

  —________, honey. You do need a break.

  A.Not so sure B.Forget it

  C.Great idea D.No way

  答案:C 本题考查情景对话。句意:——我累了,我下周请假。——你的确需要休息。由下文可知是同意对方,所以要选C项,“好主意”。A项“不那么确定”;B项“没关系;不行,不可能”;D项“没门,决不”,皆不合题意。

  18.(2013·陕西,23)—Shall we go for a drink at one o'clock this afternoon?

  —________. Will two o'clock be OK?

  A.Sure, it's up to you

  B.Sure, no problem

  C.Sorry, I can't make it

  D.Sorry, I'm not available today

  答案:C 本题考查情景对话。——我们今天下午一点钟出去喝一杯怎样?——________,两点钟行吗?由下文可知不同意提议,而D项“抱歉,我今天没空”,与下文冲突;故选C项,I can't make it我不能准时到达。

  19.(2013·江西,21)—Thanks a lot for your book. I found it very interesting.

  —________. I'm glad you enjoyed it.

  A.All the best B.It is nothing

  C.No thanks D.Very well

  答案:B 考查情景交际。句意:——非常感谢你的书。我觉得很有趣。——没什么,我很高兴你喜欢它。All the best万事吉利,一路平安,一帆风顺(祝酒或送行时用语);It is nothing不客气;No thanks不谢;Very well很棒,B项符合题意。

  20.(2013·四川,1)—I feel so nervous about the National English Speech Competition tomorrow.

  —________.

  A.I really envy you B.Glad to hear that

  C.Sounds great D.Take it easy

  答案:D 本题考查交际用语。由于说话者担心明天的全国英语演讲比赛,所以答话者当然要给予安慰。Take it easy. “别紧张”符合语境。

  21.(2013·重庆,22)—Would you like a glass of wine?

  —________. I don't drink.

  A.No, thanks B.Yes, please

  C.I don't like it D.It's my favorite

  答案:A 本题考查交际用语。句意:——你想喝杯酒吗?——________.我不喝酒。由后置语境I don't drink可知,此处是拒绝别人的提议,故A项正确。B项表示接受别人的提议;C项不符合英语答语习惯;D项也不是接受,这三项均不合语境。

  22.(2013·重庆,35)—Forgotten something? I can keep an eye on your kids if you want to go and get it.

  —________ Thank you all the same.

  A.It's very kind of you.

  B.Oh, how careless of me!

  B.I might as well go and get it.

  D. Well, I can do without it.

  答案:D 本题考查交际用语。句意:——忘了东西?如果你想去取的话,我可以替你照看孩子。——________.不管怎么样都要谢谢你。A项表示“你真的是太好了”,接受别人的提议;B项“我真是太粗心了”;C项“我或许会去取”;D项“没有它也行”。由后置语境Thank you all the same可知,此处拒绝了别人的提议,故D项正确。

  23.(2011·全国卷,6)—Did you forget about my birthday?

  —________ I've booked a table at Michel's restaurant for this evening.

  A.What then?       B.I'm afraid so.

  C.How could I? D.For s ure.

  答案:C 句意:——你忘记我的生日了吗?——我怎么能忘了呢?我已经在米歇尔的餐馆为今晚预订了一张桌子。What then?“(下一步)怎么办?又怎么样呢?”I'm afraid so.“恐怕是这样的 ”;How could I?“我怎么能呢?”For sure.“肯定”。

  24.(2011·全国卷,20)—So you gave her your phone?

  —________, she said she'd return it to me when she could afford her own.

  A.My pleasure B.Not exactly

  C.No doubt D.All right

  答案:B 句意:——如此看来,你把你的手机给了她?——也不完全是这样,她说她能买上自己的手机时就把它还给我。My pleasure“(对别人表示感谢的一种礼貌回答)不客气,很乐意效劳”;Not exactly“(纠正对方刚说过的话)不完全是这样”;No doubt“毫无疑问”;All right“好吧”。

  25.(2011·重庆卷,23)—Are you going to take part in the speech contest?

  —________ It's too good an opportunity to miss.

  A.No problem! B.That's for sure.

  C.Why me? D.Why bother?

  答案:B 本题考查情景交际。句意:——你要参加演讲比赛吗?——那是肯定的,这是不能错过的一个好机会。No problem!“没问题”。That's for sure.“那是肯定的”;Why me?“为什么是我”?Why bother?“为什么烦恼”?

  26.(2011·四川卷,1)—I'm sorry I didn't finish it on time.

  — ________

  A.Fine,thanks.       B.No,thanks.

  C.Thanks a lot. D.Thanks anyway.

  答案:D 本题考查情景交际。句意:——很抱歉,我没有及时完成。——不管怎样,都很感谢。对于前者的信息句来看,不能用A,B来回答;而选项C没有体现出对于对方歉意的反应,故只有D最合适,表示虽不尽满意,但还是有谢意。

  27.(2011·四川卷,5)—How could you be so rude as to walk in here in the middle of my class?

  — ________

  A.Nothing much. B.Nothing serious.

  C.Never again. D.Never mind.

  答案:C 本题考查情景交际。句意:——你怎么能这样莽撞地闯进我们班中来了呢?——再也不这样了。从答语来看,A,B,D都用来表示安慰对方的,不符合本句的语境。故选C表示:认清自己的问题,发誓不再犯了。

  28.(2011·新课标卷,21)—We could invite John and Barbara to the Friday night party.

  —Yes, ________? I'll give them a call right now.

  A.why not B.what for

  C.why D.what

  答案:A 本题考查交际用语。句意:——我们邀请约翰和巴巴拉参加周五的晚会。——好啊!我马上给他们打电话。why not“好啊”,表示同意对方意见,符合题意。what for“为了什么”?why“为什么”?what“什么”?都不符合语境。

  29.(2011·新课标卷,35)—Artistic people can be very difficult sometimes.

  —Well, you married one.________.

  A.You name it B.I've got it

  C.I can't agree more D.You should know

  答案:D 本题考查情景交际。句意:——搞艺术的人可能有时很难相处。——噢,你该知道,你同一位搞艺术的人结婚了。You name it“你给它命名”;I've got it“我明白了”;I can't agree mor e“我非常同意”;You should know“你该知道”。

  30.(2011·山东卷,22)—I'm sorry I broke the vase.

  —Oh,________. It wasn't very expensive.

  A. you'd better not B. I'm afraid not

  C. as you wish D. that's all right

  答案:D 本题考查交际用语。句意:——对不起,我打破花瓶了。——噢,没关系,花瓶不贵。you'd better not.“你最好不要”;I'm afraid not.“恐怕不”;as you wish“你愿意怎样 就怎样”;that's all right“不要紧,没关系”,是sorry的答语。

  31.(2011·山东卷,29)—Are you going to Tom's birthday party?

  —________.I might have to work.

  A. It depends B. Thank you

  C. Sounds great D. Don't mention it

  答案:A 本题考查交际用语。句意:——你去参加汤姆的生日聚会吗?——看情况而定。我可能要工作。It depends“看情况而定”;Thank you“谢谢你”;Sounds great“听起来太好了”;Don't mention it“别提了,不用谢”,根据句意A项正确。

  32.(2011·江苏卷,29)—Lin da didn't invite us to the party.

  —________? I don't care.

  A.For what B.So what

  C.What's on D.What's up

  答案:B 句意:——琳达没有邀请我们参加聚会。——那又怎么样?我不在乎。For what?“为了什么”?So what?“那又怎么样”?What's on?“在上映什么?”What's up?“出什么事了?怎么了?有什么事吗?”由具体语境I don't care.可知应填“So what?”。

  33.(2011·江苏卷,35)—You could always put the decision off a little bit longer.

  —________If I leave it much longer I might miss my chance.

  A. That's reasonable advice.

  B. Isn't it a good idea?

  C. Do you think so?

  D. I can't agree more.

  答案:C 本题考查交际用语。句意:——你能推迟一点儿做决定。——你是这样认为的?如果我推迟时间再长些的话,我可能会失去机会。That's reasonable advice.“这是合理化建议”;Isn't it a good idea?“这难道不是个好主意吗”;Do you think so?“你这么认为吗?”I can't agree more.“我非常同意”。由语境可知C项正确。

  34.(2011·天津卷,2)—Just a moment. I haven't finished packing my suitcase.

  —______.It's high time we left for the airport.

  A.Go ahead B.Take it easy

  C.Hurry up D.That's fine

  答案:C 本题考查情景交际。Go ahead“说吧;干吧;用吧”;Take it easy“不用急;慢慢来”;Hurry up“快;”;That's fine“好极了”。由答语知C项符合上下文语境。句意:——等一下。我的行李箱还没有整理好。——快一点。我们该动身去机场了。

  35.(2011·天津卷,14)—I need to advertise for a roommate for next term.

  —______? Mary is interested.

  A.Why bother B.Why not

  C.So what D.What for

  答案:A 本题考查情景交际。Why bother“为什么要费心呢”;Why not“为什么不呢”;So what“那又怎么样”;What for“为什么”。由答语Mary is interested.可知A项正确。句意:——我下学期想登广告找一名室友。——为什么要费心呢?玛丽很感兴趣。

  36.(2011·浙江卷,1)—I'm sorry I didn't make it to your party last night.

  —________. I know you're busy these days.

  A.Of course       B.No kidding

  C.That's all right    D.Don't mention it

  答案:C 考查情景交际。句意:——很抱歉昨晚未能参加你的聚会。——没关系,我知道你近来很忙。Of course“当然”;No kidding“别开玩笑了;这不是开玩笑”;That's all right“没关系”;Don't mention it“不客气”。C项符合语境。

  37.(2011·浙江卷,17)—Can I come and have a look at your new house?

  —Yes, ________!

  A.with pleasure B.I like it

  C.I quite agree D.by all means

  答案:D 考查情景交际。句意:——我可以来看看你的新房子吗?——当然可以。with pleasure“十分乐意, 乐意帮忙”; I like it“我喜欢”;I quite agree“我非常赞同”;by all means“当然可以”。结合语境可知D项正确。

  38.(2011·浙江卷,20)—I don't think I'll be able to go mountain­climbing tomorrow.

  —________?

  A.And how B.How come

  C.How's it going D.How about it

  答案:B 考查情景交际。句意:——我认为我明天不能去爬山了。——为什么?And how“当然啦 ;对,正确,是这样的”; How come“怎么会这样?为什么”;How's it going“怎么样,近来好吗”;How about it“这个怎么样,怎么样”。结合语境可知B项正确。

  39.(2011·辽宁卷,35)—I probably shouldn't have any more cake.

  —Oh,______.It won't kill you.

  A.go ahead B.hold on, please

  C.you're welcome D.that'll do

  答案:A 本题考查情景交际。句意:——我不应当再吃蛋糕了。——吃吧,药不死你的。go ahead“吃吧,用吧”,等意思,用于鼓励某人干某事;hold on, please“别挂断”,电话用语;you're welcome“不用谢”,是thank you的答语;that'll do“那会起作用”。

  40.(2011·福建卷,35)—My teacher says she's canceling the class play.I just can't understand.

  —______.You were looking forward to it.

  A.It doesn't matter

  B.It's very unwise of her

  C.Don't worry about it

  D.You must be disappointed

  答案:D 本题考查交际用语。句意:——我老师说她要取消课堂剧。我就是不明白。——你肯定失望了。你一直盼着呢。 It doesn't matter.“没关系,不要紧”;It's very unwise of her.“她很不明智”;Don't worry about it.“别担心”;You must be disappointed.“你肯定失望了”。由后置语境You were looking forward to it.可知D项正确。

  41.(2011·安徽卷,23)—Oh, you sounded just like a native.

  —________. I still have trouble expressing myself.

  A. Well, not quite

  B. I don't care

  C. Yes, you're right

  D. I'm glad you like it

  答案:A 考查语境应用。句意:——噢,你(的口音)听起来像本地人。——噢,也不完全是这样。我在自我表达方面还有困难。Well, not quite“不是很……;不完全是……”;I don't care“我不在乎”;Yes, you're right“你是对的”;I'm glad you like it“你能喜欢我很高兴”。

  42. (2011·安徽卷,29)—You can have a pet dog, but suppose you get bored with it in a few days? ________?

  —We won't, we promise!

  A. Then what B. All right

  C. How come D. So what

  答案:A 考查语境应用。句意:——你可以养一条宠物狗,但假如几天以后你就养够了,然后你会怎么办?——我们发誓,不会的。Then what“然后怎么办”;All right“可以”;How come“为什么”;So what“那又怎么样”。

  43.(2011·安徽卷,35)—We got here Tuesday afternoon.

  —________Why didn't you call us earlier?

  A. Good luck! B. You did?

  C. It's no surprise. D. You are welcome.

  答案:B 考查情景交际。句意:——我们星期二下午来这儿的。——是吗?为什么不早点给我们打电话?Good luck“祝你好运!”You did “真的?”相当于Did you really do/say it?“你真的做了(说了)某事吗?”;It's no surprise“并不奇怪。”You are welcome“没什么。”用于对Thank you!的回答。

  44.(2011·陕西卷,18)—Jack,you seem in high spirits.

  —________We won the match 4­0.

  A. Guess what? B. So what?

  C. No wonder. D. No doubt.

  答案:A 考查情景交际。句意:——杰克,你看起来很兴奋。——你猜怎么着,我们以4:0赢得比赛了。 Guess what“你猜怎么着”,引出令人惊奇或激动的事;So what“那又怎么了”,认为某事无关紧要,尤用在反驳别人指责时;No wonder“难怪”;No doubt“毫无疑问”,显然A项符合语境。

  45.(2011·陕西卷,21)—We can give yo u a ride into town.

  —________Thank you.

  A. Yes,why not?

  B. Oh,it would be my pleasure.

  C. Yes,please.

  D. Oh,that would be great.

  答案:D 考查情景交际。句意:——我们可以载你一程进城。——那太好了,谢谢!Yes, why not好啊,为何不呢?Oh, it would be my pleasure.“哦,不客气”;Yes, please“好的,请”;Oh, that would be great“那太好了”。显然D项符合语境。

  46.(2011·江西,21)—We need three single rooms for the first week in June.

  —________. The hotel's not busy then.

  A.No problem    B.Don't bother

  C.Never mind    D.It doesn't matter

  答案:A 本题考查情景交际。句意:——我们需要订六月份第一周的三个单人房间。——没问题。那时旅馆不忙。No problem.“没问题”;Don't bother.“别担心”;Never mind.“没关系”;It doesn't matter.“没关系,不要紧”。

  题型2 高考模拟题组

  47.(2013·东北三省四市第二次联考,21)— I wonder if I could make a living by writing.

  —________?

  A.Who cares B.How dare you

  C.For what D.Why not take a chance

  答案:D 考查情景交际。句意为:——我想知道我是否可以靠写作谋生?——为什么不试一试?A项意为“谁在乎呢”,暗含“我才不在乎”之意;B项意为“你怎么敢如此”;C项意为“为什么”;D项意为“为什么不(冒险)试一试”。根据语境可知,答案选D。

  48.(2013·沈阳市二模,35)—Would you mind giving me a lift?

  —________. I am happy to.

  A.Not at all B.Don't mention it

  C.Never mind D.You don't say so

  答案:A 考查情景交际。句意为:——你介意搭我一程吗?——不介意(Not at all),很乐意。Never mind没关系,不用担心;Don't mention it别提了;You don't say so别这样说,均不符合语境。故答案选A。

  49.(2013·哈尔滨市质检,21)—I forgot my mother's birthday!

  —________ Better keep it in mind next year.

  A.I'm afraid so. B.So what?

  C.You did? D.No wonder.

  答案:C 考查情景交际。句意为:——我忘记妈妈的生日了!——你忘了?最好明年记住吧。A项意为“恐怕如此,恐怕是这样”;B项意为“那又怎么样?”;D项意为“不足为奇”。C项中did指代上文中的forgot,意为“你忘记了?”,表示惊讶、难以置信的语气,符合语境。故答案选C。

  50.(2013·吉林省质检,35)—Why don't we just leave it unti l tomorrow?

  —________ I'm dead tired today.

  A.Forget it. B.I couldn't agree more.

  C.It all depends. D.Don't mention it.

  答案:B 考查情景交际。前者提出将事情推迟至明天,后者表示赞同,因为他今天太累了。I couldn't agree more意为“我非常同意”;Forget it意为“算了吧”;It all depends意为“那得视情况而定”;Don't mention it意为“不客气,不用谢或没关系”。故选B。

  51.(2013·济南市4月模拟,21)—Shall I help you with the math problem?

  —________.

  A.If you wish B.With pleasure

  C.You're welcome D.That's right

  答案:A 考查情景交际。句意为:——要不要我帮你解决这道数学题?——如果你愿意的话(If you wish)。With pleasure很乐意,用于答应别人请求,或答应某事;You're welcome不客气,是别人道歉时的应答语;That's right没错,均不符合语境,故排除。所以答案A符合语境。

  52.(2013·济南市4月模拟,35)—I'm so sorry about last night—it was all my fault.

  —________.

  A.Forget it B.No way

  C.Go ahead D.My pleasure

  答案:A 考查情景交际。句意为:——昨天晚上不好意思,那都是我的错。——没关系,不必在意(Forget it)。No way绝不;Go ahead去干吧,拿去吧,表示赞同对方的提议;My pleasure不客气,均不符合语境,故排除。因此答案A符合语境。

  53.(2013·青岛市质检,29)—I've got something weighing on my mind. Could you give me some advice?

  —________. Tell me all about it and I'll do what I can.

  A.Don't mention it B.No way

  C.No problem D.Forget it

  答案:C 考查交际用语。句意为:——我有心事。能给我些建议吗?——没问题。告诉我是什么事,我将尽我所能帮助你。根据答语“Tell me all about it and I'll do what I can.”可知,答话者同意给他建议。C项意为“没问题”,符合语境,故C项正确。A项意为“不客气”;B项意为“不可能”;D项意为“忘了吧,别再想这个了”,均与语境不符,故排除。

  54.(2013·杭州市一模,1)—Tom often plays the record very loud at midnight in his apartment.

  —________!

  A.Just your luck B.Better not

  C.It can't he helped D.That's too much

  答案:D 考查交际用语。句意为:——汤姆经常半夜时在公寓里大声放录音机。——太过分了吧!A.常不走运,就这运气;B.最好不要;C.无能为力;D.太过分了。根据语境可知,答案选D。

  55.(2013·杭州市一模,20)—Would 13:00 be convenient?

  —________, but I'll have to check my schedule for sure.

  A.It won't do B.It should be fine

  C.That's the deal D.It's up to you

  答案:B 考查交际用语。句意为:——13:00方便吗?——应该是可以的,但我还得看看我的安排才能确定。A.不行;B.应该可以;C.说定了;D.由你 决定吧。根据but后的内容可知,答案为B。

  56.(2013·杭州市二模,1)—Can I really get a mountain bicycle as a reward if I win the race?

  —Absolutely! ________.

  A.It all depends B.I mean it

  C.You've got me D.So will you

  答案:B 考查情景交际。句意为:——如果我赢得了比赛我真的可以得到一辆山地车作为奖励吗?——当然!我是当真的。It all depends“看情况而定”;I mean it“我是当真的”;You've got me“你把我难住了”;So will you“你也是”。根据句中的“absolutely”一词可知,回答者非常肯定。故答案选B。

  57.(2013·杭州市二模,20)—Do you need the electric dryer?

  —________.

  A.No way B.My pleasure

  C.No problem D.After you

  答案:D 考查情景交际。句意为:——你要用这个烘干机吗?——你用完了我再用。No way“决不,没门儿”;My pleasure“很乐意”;No problem“没问题”;After you“您先请”。根据语境可知,答案选D。

  58.(2013·南京市二模,35)—Why are you moving out?

  —________, but I just don't like the atmosphere here.

  A.No offence B.No worries

  C.No problem D.No doubt

  答案:A 考查情景交际。句意为:——你为什么要搬出去?——不要见怪,我只是不喜欢这里的氛围。A项意为“不要见怪,没有要冒犯你的意思”,表示对别人的指责给出解释;B项意为“别担心”,表示对别人的安慰;C项意为“没问题”,常用作对别人提出请求的肯定回答;D项意为“毫无疑问”。根据语意语境可知,答案选A。

  59.(2013·苏锡常镇四市二模,34)—Believe it or not, I have met him before.

  —No kidding? ________ you've never mentioned it?

  A.What for B.How come

  C.How about D.What if

  答案:B 考查交际用语。句意为:——不管你信不信,我以前见过他。——当真?你怎么从来没提过?What for意为“为何目的”;How come意为“为什么,怎么会”;How about意为“怎么样”;What if意为“要是……会怎么样”。根据语境可知,答案选B。

  60.(2013·合肥市二模,35)—What's the capital of Bhutan?

  —________ Let's go online and find it out.

  A.You bet! B.Give me a break!

  C.Guess what! D.You've got me there!

  答案:D 考查情景交际。句意为:——不丹的首都是哪里?——你难倒我了(You've got me there),我们上网查查吧。You bet的确,当然;Give me a break你饶了我吧;Guess what猜猜怎么了,均不符合语境,故排除。

  61.(2013·南昌市二模,35)—I hear Kris had an accident as he was riding his bike to school yesterday.

  —________? He is always so careful when he is riding.

  A.What for B.How come

  C.Why that D.So what

  答案:B 考查交际用语。句意为:——我 听说Kris昨天骑自行车上学的路上遭遇车祸了。——怎么回事?他骑车时一向都很小心。What for?为何目的?How come?怎么回事?Why that?为什么呢?So what?那又怎么样呢?故B项正确。

  62.(2013·福建省毕业班质检,21)—Hello, Mrs James. Is Sally at home? I want to play badminton with her.

  —________. She's gone for a walk across the fields.

  A.I'm sorry B.Hold on

  C.No problem D.Forget it

  答案:A 考查情景对话。句意为:——James夫人,你好。Sally在家吗?我想和她打羽毛球。——不好意思,她去田间散步了。由句意可知,A项符合语境。Hold on等一下;No problem没问题;Forget it算了吧,均不符合语境,故排除。

  63.(2013·天津市十二区县联考二,2)—Could you turn the TV down a little bit?

  —________. Is it disturbing you?

  A.Take it easy B.I'm sorry

  C.Not a bit D.It depends

  答案:B 考查情景交际。Take it easy别紧张;I'm sorry对不起;Not a bit一点也不;It depends视情况而定。由语境可知,B项正确。

  64.(2013·西安市标准化考练,11)—Do you mind if I use the phone?

  —________.

  A.Yes, go ahead B.Behave yourself

  C.Be my guest D.Do it yourself

  答案:C 考查情景交际。句意为:——你介意我用下电话吗?——请自便。Yes, go ahead是的,去做吧;Behave yourself行为规矩点;Be my guest请自便;Do it yourself自己动手做。由语境可知,C项正确。

  65.(2013·西安市标准化考练,16)—It looks heavy. Can I give you a hand?

  —________.

  A.Thanks, but I can manage it

  B.Yes, my pleasure

  C.No, never mind

  D.Yes, I do

  答案:A 考查情景交际。由语境知,前者想给对方提供帮助,回答者礼貌地予以拒绝。故A项“谢谢,但我能完成”正确。选项B“愿意为您效劳”,是答谢用语;选项C“不,没关系”,是道歉答语;选项D为汉式英语。

  66.(2013·郑州市二模,21)—How did you find your journey to Australia, Tina?

  —________.

  A.Quite by accident B.It was my pleasure

  C.It was great D.I read about it in a book

  答案:C 考查情景交际。句意为:Tina,你的澳洲之旅怎么样?Quite by accident“很偶然”;It was my pleasure“我很荣幸”;It was great“棒极了”;I read it in a book“我在书上读到的”。根据语境可知,答案选C。

  67.(2013·郑州市二模,27)—Waiter, could I have the bill please?

  —Oh, no, Jerry. ________.

  A.This is my treat B.I'll take the order

  C.Let's ask for the bill D.It's up to me

  答案:A 考查情景交际。句意为:——服务员,请把账单给我好吗?——不,Jerry,我请客。This is my treat“我请客”;I'll take the order“我点菜”;Let's ask for the bill“要账单”;It's up to me“这是我的事”。根据语境可知,答案选A。

  68.(2013·郑州市二模,32)—Would you go to the movies with us tomorrow?

  —If you don't mind, ________. I have a lot of things to do.

  A.I'd like not B.I'd rather not

  C.I'd like to D.I'd rather do

  答案:B 考查情景交际。句意为:——你明天能跟我们一起去看电影吗?——如果你不介意,我就不去了,我还有很多事情要做。would rather not“宁愿不”,符合句意。故答案选B。

  69.(2013·太原市二模,22)—________?

  —That would be great! Please drop me off at the library.

  A.Could you bring me the bill

  B.Would you like me to give you a lift

  C.Could you tell me the postcode for London

  D.Would you like to have my e­mail address

  答案:B 考查情景对话。句意为:——要搭顺风车吗?— —太好了!我在图书馆那里下。Could you bring me the bill把那个单子给我拿一下好吗?Would you like me to give you a lift要搭顺风车吗?Could you tell me the postcode for London能告诉我伦敦的邮编吗?Would you like to have my e­mail address你要我的电子邮箱地址吗?由语境可知,B项正确。

  70.(2013·石家庄市一模,21)—Do you really think what he said was practical?

  —I don't entirely agree, but ________.

  A.I don't care B.just let it go

  C.go ahead D.I doubt it

  答案:B 考查情景交际。句意为:——你真的认为他所说的符合实际吗?——我不完全同意,但由它去吧。just let it go“到此为止,不再想它”;I don't care“我不在意”;go ahead“着手做”;I doubt it“我怀疑”。根据语境和转折连词but可知,答案选B。

  71.(2013·重庆市考前模拟,25)—Good morning. A table for two?

  —________ We are looking for a hotel.

  A.Sorry to hear that. B.It doesn't matter.

  C.No, thank you. D.Yes, sounds good.

  答案:C 考查情景交际。句意为:——早上好。要张两人桌吗?——不,谢谢。我们在找宾馆。根据答语“We are looking for a hotel.”可知,不是要订桌子。故答案选C。

  72.(2013·重庆市考前模拟,27)—Where have you been, David? You're late for class again.

  —________ My bus got caught in a traffic jam.

  A.Yes, so what?

  B.Well, how come?

  C.Sorry, but I couldn't help.

  D.No, it's not my fault.

  答案:C 考查情景交际。句意为:——你去哪儿了,David?你上课又迟到了。——对不起,但我无能为力,我乘坐的公交车遇上交通阻塞了。A项意为“是,那又怎么样”;B项意为“为什么,怎么会”;C项意为“对不起,但我无能为力”;D项意为“这不是我的错”。由语境可知,答案选C。

  73.(2013·云南省第二次统检,15)—Are you planning to take American History by Mr Johnson next semester?

  —________ I might not have enough time.

  A.It depends. B.So what?

  C.Sounds great! D.Why not?

  答案:A 考查交际用语。句意为:——你打算下学期修约翰逊先生的美国历史吗?——看情况,我可能没有足够的时间。A项意为“看情况”;B项意为“那又怎样”;C项意为“听起来不错”;D项意为“好呀,为什么不呢”。空格后内容“I might not have enough time”是解题的关键,由此结合选项可知,It depends.符合语境。故答案选A。

  74.(2013·海口市调研,22)—What about going to see The Red Sorghum tonight?

  —________ To be honest, I'm very interested in Mo Yan's works.

  A.So what? B.Forget it!

  C.Not really. D.That's great!

  答案:D 考查情景交际。句意为:——今晚去看《红高粱》如何?——太好了!说实话,我对莫言的作品很感兴趣。A项意为“那又怎么样”;B项意为“忘了吧!算了吧”;C项意为“不完全是,不见得”;D项意为“太好了,太棒了”。由答语“I'm very interested in Mo Yan's works.”可知,说话者赞成去看电影的提议。故答案选D。

  75.(2013·乌鲁木齐三诊,32)—Oh, why is the bar still ________.

  —They are having a brief staff meeting. ________

  A.closing; Don't worry!

  B.open; Let's wait.

  C.opening; I'm afraid.

  D.closed; Be patient!

  答案:D 考查形容词辨析和交际用语。根据“They are having a brief staff meeting.”可知,酒吧是关着的,closed意为“停止营业的,关闭的”,符合语境;closing意为“结尾的,结束的”。根据语境可知,他们正在开一个简短的职工会,需要“耐心等一会儿”,所以第二空用Be patient。故D项正确。

  76.(2013·呼和浩特市二调,3)—Her father is very rich.

  —________ She wouldn't accept his help even if it were offered.

  A.What for? B.So what?

  C.No doubt. D.No wonder.

  答案:B 考查情景交际。What for为何目的;So what那又怎么样;No doubt无疑地;No wonder不足为奇,难怪。句意为:——她爸爸很富有。——那又怎么样?即使他给予她帮助她也不会接受的。故B项正确。

  77.(2013皖南八校第三次联考,21)—Did you enjoy yourself in Hefei this summer?

  —________. It was too hot.

  A.Yes, why not B.Not really

  C.Oh, no D.You got it

  答案:B Not really表示“玩得不太开心”。

  78.(2013皖南八校第三次联考,34)—Do you think I can pass the driving test?

  —________, I'm afraid.

  A.Of course B.You can

  C.Not a chance D.Not a little

  答案:C not a chance “不可能”。

  79.(2013·长春市第四次调测,21)—Mike, you failed the exam?

  —That's right. I didn't pass. ________, anyway?

  A.How is it B.Of course

  C.Don't mention it D.What is it to you

  答案:D 考查情景交际。句意:——艾伦,你考试没通过吧?——没错。没过。但是,和你有啥关系?回答者表现出强烈的不屑,故选D。

  80.(2013·临沂市二模,24)—Thank you for showing me the way!

  —________. I live nearby, so I am familiar with this area.

  A.It's easy B.Never mind

  C.All right D.My pleasure

  答案:D 考查情景交际。分析语境可知,后者乐意提供帮助,应此选D项。

  81.(2013·临沂市二模,35)—Why not invite Jane to our party?

  —________! Every time I try to talk to her, she gives me the cold shoulder.

  A.Of course. B.No way

  C.Go ahead D.Out of question

  答案:B 考查情景交际。根据空格后面的句子Every time I try to talk to her, she gives me the cold shoulder.( 每当我和她谈话时她都态度冷淡)可知,后者不愿意邀请Jane参加聚会,因此答案选B。no way表示“不行;没门”。

  82.(2013·昭通市统检,1)—Why not get up earlier and read English?

  —________.

  A.That's all right B.Sounds a good idea

  C.Sorry, I forget it D.You're so kind

  答案:B 情景交际。B选项最符合对话语境。

  83.(2013·安徽名校联盟最后一卷,35)—Mike, the office is in a mess; it's your turn to clean it up.

  —________ I did it yesterday and the day before yesterday.

  A.Don't count on me! B.Back in a moment!

  C.Don't fall for it! D.Get off my back!

  答案:A 考查情景交际。A项意为“别指望我”;B项意为“马上回来”;C选意为“不要上当”;D项意为“不要嘲笑我”。

  84.(2013·桂林市一调,22)—Come on, baby! You will suc ceed. We all wish to get good news.

  —________ but I'll do my best.

  A.No problem B.It is impossible

  C.I can't promise D.Don't worry

  答案:C 考查交际英语。由答语后面的“我会尽力的”可知,前面选C,意为“我不敢打包票”。

  85.(2013·吉安市西路片七校联考,31)—Have you been spending too much money on clothes?

  —________. I have been always persuading myself not to buy expensive ones and trying my best to save money.

  A.No way B.Not really

  C.I don't agree D.I couldn't agree more

  答案:B 考查交际英语。由空后的答语“我一直在说服自己不要买贵的衣服来省钱”可知,选not really相当于no或not very much。No way“没门”;I couldn't agree more“非常同意”;无C项表达。

  86.(2013·昆明市高三摸底调测,24)—I will treat you to a big meal another day.

  —Oh, ________! You cannot be serious.

  A.go ahead B.thank you

  C.come on D.please don't

  答案:C 考查交际英语。句意:——改天我请你吃大餐。——得了吧!你一定是在开玩笑。come on“得了吧”符合句意以及空后的“你一定是在开玩笑”。

  87.(2013·豫南九校联考,34)—Would you like to read some news about the football game, Jane?

  —________. I feel like doing something else.

  A.Not likely B.No problem

  C.Not really D.Never mind

  答案:C 考查交际英语。句意:——简,能不能读点足球赛的消息?——真的不行。我想干点别的事情。由句意可知,选not really意为“真的不行”,表示否定。

  88.(2013·临沂市三模,22)—I hear you are to go to Tibet alone?

  —________. It's my dream to go on an adventure there.

  A.You got it B.I can't agree more

  C.Come on D.I'd like to

  答案:A 考查交际用语。You got it表示“正是;你说对了”。

  


2014届高考英语二轮专题复习强化训练:情景交际》出自:天天学英语
链接地址:http://www.ttxyy.com/xuexiao/gaozhong/gzyyyf/201403/172390.html 转载请保留,谢谢!

文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 【字体: 】【加入收藏】【关闭窗口
    最新推荐
     2014届高考英语二轮专题复习强化训练:代
     提高高中英语课堂教学效率的方法
     小学英语故事演讲比赛活动方案
     浅析杜威“做中学”对少儿英语教学的运用
     2014高考热点关注:高三生父母3月关注6类
     英语书面表达中常用的名言警句
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(03)
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(02)
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(01)
     高考英语完形填空解题的7个小诀窍
    天天学英语学校英语导航
    少儿英语
    幼儿英语 | 棒棒英语
    英语故事 | 希望英语
    剑桥英语 | 英语儿歌
    朗文少儿 | 教育方法
    小学英语
    小学英语语法 | 小学英语作文
    小学英语词汇 | 小学英语试题
    初中英语
    初中英语语法 | 初中英语词汇
    初中英语作文 | 初中英语完形阅读
    初中英语改错翻译句型 | 初中英语试题
    高中英语
    高中英语词汇 | 高中英语语法
    高中英语作文 | 高中英语完形阅读
    高中英语改错翻译句型 | 高中英语试题
    小升初英语
    小升初英语动态 | 剑五BETS
    三一口语 | 小升初英语模拟题
    小升初英语历年真题 | 小升初英语语法
    小升初英语阅读 | 小升初英语作文
    中考英语
    中考英语动态 | 中考英语听力
    中考英语词汇 | 中考英语语法
    中考完形阅读 | 中考英语作文
    中考英语历年真题 | 中考英语模拟试题
    高考英语
    高考英语动态 | 高考英语听力
    高考英语词汇 | 高考英语语法
    高考完形阅读 | 高考英语作文
    高考模拟试题 | 高考英语真题
    高中出国英语
    相关文章: 查看更多关于高中英语语法的文章
    没有相关文章
    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系我们 | 友情链接 | 关于我们 | 网站地图

    免责声明:本站所有资料仅供学习者免费参考试用,部分资料来源于网络,如涉及版权等问题,请您及时与我们联系。
    Copyright@ 2004-2010 天天学英语 All Rights Reserve 苏ICP备10066913号