设为首页 加入收藏/网站地图
英语学习 音标 听力 口语 语法 词汇 翻译 作文   轻松英语 英文歌曲 影音赏析 英语幽默 休闲英语 诗歌散文 英语演讲
广播英语 VOA BBC CNN CRI NPR PEC职业英语      英语新闻 国际新闻 国内新闻 双语新闻 娱乐新闻 体育新闻 社会生活
学校英语 少儿 小学 初中 高中 小升初 中考 高考 英语考试 英语四级 英语六级 口译笔译 考研英语 专四专八 PETS 雅思 托福
行业英语 商务英语 计算机英语 金融证券英语 办公英语 公务员英语 外贸英语 求职英语 酒店英语 法律英语 医务英语 体育英语
网站首页 天天学英语学习网 --- 免费英语学习网站英语学习网中华英语学习网英语在线翻译在线英语学习工具,英语学习英语翻译英语听力英语口语英语音标英语语法英语作文英语考试英语四级英语六级口译考试笔译考试专业四级考研英语学校英语少儿英语小学英语高中英语中考英语高考英语小升初英语英语新闻国际新闻国内新闻双语新闻娱乐新闻体育新闻行业英语商务英语计算机英语金融英语办法英语公务员英语外贸英语求职英语酒店英语广播英语VOABBCCNNCRINPR轻松英语英文歌曲影音赏析英语演讲等更多英语学习资料
您现在的位置: 天天学英语 >> 学校英语 >> 高中英语 >> 高中英语语法 >> 正文
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读表达 简介:2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读表达  题型1 高考体验题组  (一)  (2013·天津)  My name is Clara. I still remember that chilly December …
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读表达           ★★★
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读表达
作者:免费英语学习网 文章来源:天天学英语 更新时间:2014-3-17 20:13:45

  2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读表达

  题型1 高考体验题组

  (一)

  (2013·天津)

  My name is Clara. I still remember that chilly December day, sitting in science class. I'd finished a worksheet early and picked up a TIME for Kids magazine. A piece of news caught my eye: NASA was holding an essay contest to name its Mars rover(火星探测器).Before I even knew anything else about it,a single word flooded my 11­year­old mind: Curiosity.

  I couldn't want for the bell to ring so I could get started on my essay. That afternoon, I raced home, sat down at the computer, and typed until my fingers ached. “Curiosity is an everlasting flame that burns in everyone's mind...”

  Five months later, my mom received a phone call, and immediately, a wide smile spread across her face.

  On August 5,2012,at 10:31 p.m., the rover named Curiosity touched down safely on the surface of Mars, and I was honored to have a front­row seat in NASA.

  Curiosity is such an important part of who I am. I have always been fascinated by the stars, the planets, the sky and the universe. I remember as a little girl, my grandmother and I would sit together in the backyard for hours. She'd tell me stories and point out the stars. Grandma lived in China, thousands of miles away from my home in Kansas, but the stars kept us together even when we were apart. They were always there, yet there was so much I didn't know about them. That's what I love so much about space.

  People often ask me why we go to faraway places like Mars. My answer is simple because we're curious. We human beings do not just hole_up in one place. We are constantly wondering and trying to find out what's over the hill and beyond the horizon.

  1.How did Clara get the news about the essay contest?(no more than 10 words)

  _______________________________________________________

  答案:By reading a TIME for Kids magazine.

  Or: From a TIME for Kids magazine.

  2.Why did Clara have a front­row seat in NASA?(no more than 10 words)

  _______________________________________________________

  答案:She won the essay contest held by NASA.

  Or: She named the Mars rover“ Curiosity”.

  Or: “Curiosity” was chosen as the name of the Mars rover.

  3.What does Clara remember about the time spent with Grandma?(no more than 15 words)

  _______________________________________________________

  答案:She sat together with Grandma listening to her stories about the stars.

  Or: Her grandma told her stories about the stars.

  Or: They sat together talking about the stars.

  4.What does the underlined phrase “hole up” mean?(1 word)

  _______________________________________________________

  答案:Stay/ Remain/ Live/ Hide.[来源:Zxxk.Com]

  5.In your opinion, why is curiosity important?(no more than 20 words)

  _______________________________________________________

  答案:Curiosity is important because it leads to discover or invention.

  Or: With curiosity, we keep asking questions and exploring the world unknown.

  Or: Curiosity drives us through our lives so that we never stop wondering about the things beyond our knowledge.

  (二)

  (2013·山东)

  (1)Jean Paul Getty was born in 1892 in Minneeapolis, Minnsota. He became a millionaire when he was only 24. His father was wealthy, but he didn't not help his son. Getty made his millions alone. He made his money from oil. He owned Getty Oil and over 100 other companies. The Fortune magazine once called Getty “the richest man in the world”.

  (2)But money ________.He married five times and divorced five times. He had five children but spent little time with them. None of Getty's children had very happy lives.

  (3)Getty loved to make money and loved to save it. In_spite_of_his_great_wealth,_Getty_was_a_miser. Every eveni ng, he wrote down every cent he spent that day. He ever put pay telephones in the guests' bedrooms in his house so he could save money on phone bills.

  (4)In 1973, kidnappers took his 16­year­old grandson, and demanded a large amount of money for his safe return. Getty's son asked hi s father for money to save his child. But Getty refused. The kidnappers were merciless and Getty's son made repeated requests for help from his father. Finally, Getty agreed to lend the money, but at 4percent interest.

  (5)Getty started a museum at his home in Malibu, California. He bought many important and beautiful pieces of art for the museum. When Getty died in 1976,the value of the collection in the museum was $1 billion. He left all his money to the museum. After his death, the museum grew in size. Today it is one the most important museums in United States. Getty made a large fortune in his life, but he gave his money to the art world because he wanted people to learn about and love art.

  1. What is the main idea of Paragraph 1 ?(no more than 8 words )

  _______________________________________________________

  答案:The success of Jean Paul Getty/Jean Paul Getty's achievement

  2.Fill in the blank in Paragraph 2 with proper words. (no more than 7 words)

  _______________________________________________________

  答案:cannot bring happiness./ cannot bring him a happy life./ doesn't mean anything.

  3. Explain the und erlined sentence in Paragraph 3.

  _______________________________________________________

  答案:Though he was wealthy, Getty was so mean./ Wealthy as he was, Getty was so mean.

  4.What did the kidnappers do to Getty's family?(no more than 10 words )

  _______________________________________________________

  答案:He kidnapped Getty's grandson and demanded lots of money.

  5.What does the author want to tell us about Getty in the last paragraph ? ( no more than 10 words )

  _______________________________________________________

  答案:His contribution to the art world.

  (三)

  (2013·江西)

  [1]Fishing is probably the world's most popular sport. People spend many dollars each year on items like boats and four­wheel­drive vehicles. In addition, they spend money on fishing equipment, bait, fuel and boat repairs. And you can see that fishing can be an expensive pastime. Fishing lovers believe that their hobby is worth it. Others say that fishing is spoiling the environment and that it is a cruel hobby.

  [2]Supporters of fishing say that it is a nice hobby. Firstly, of the millions of people who fish for fun, most only catch enough fish to feed their families. They catch fish that are found in large numbers, so there is little danger to the species (种类).

  [3]Secondly, recreational fishermen contribute to the economy. They spend money on equipment and other items, and they also spend it indirectly by paying taxes on their equipment and fuel. Those who travel to fishing spots pay for accommodation (食宿) and airfares. This money keeps people in work and provides new jobs each year.

  [4]Thirdly, fishing is relaxing and fun so it lessens stress. Instead of turning to drugs or alcohol, it is far better to go fishing. People who are relaxed are generally healthier and much nicer to be near—except for the smell of the bait!

  [5]Those who ________ say that there are too many fish thoughtlessly taken from rivers, lakes, streams and oceans. This could lead to the dying out of some species. Modern cars and boats mean that people can fish in remote areas of the world, so no place is safe from greedy fishermen who take both males and females, leaving few fish to produce young.

  [6]Those against fishing also say that it is a blood sport, which means that an animal must die so that a human can have fun. Many of the fish caught for sport are not suitable for eating, so they are thrown away. Once hooked, fish have no chance of escape.

  1.What is the main idea of the passage? (no more than 4 words)

  _______________________________________________________

  答案:Different views on fishing.

  2.According to Paragraph 2, why does fishing cause little danger to the species?(no more than 8 words)

  _______________________________________________________

  答案:Fishing lovers catch fish found in large numbers.

  3.List 4 items on which people spend their money for fishing. (no more than 7 words)

  _______________________________________________________

  答案:boats,vehicles, fishing equipment,bait,fuel,boat repairs, accommodation and airfares

  4.Fill in the blank in Paragraph 5 with proper words. (no more than 4 words)

  Those who ________________________ say that there are too many fish thoughtlessly taken from rivers, lakes, streams and oceans.

  答案:disagree with fishing(are against fishing)

  5.What does the word “which” (Paragraph 6) probably refer to? (no more than 3 words)

  _______________________________________________________

  答案:A blood sport.

[1] [2] [3] [4] 下一页


2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读表达》出自:天天学英语
链接地址:http://www.ttxyy.com/xuexiao/gaozhong/gzyyyf/201403/172399.html 转载请保留,谢谢!

文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 【字体: 】【加入收藏】【关闭窗口
    最新推荐
     2014届高考英语二轮专题复习强化训练:新
     2014届高考英语二轮专题复习强化训练:代
     提高高中英语课堂教学效率的方法
     小学英语故事演讲比赛活动方案
     浅析杜威“做中学”对少儿英语教学的运用
     2014高考热点关注:高三生父母3月关注6类
     英语书面表达中常用的名言警句
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(03)
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(02)
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(01)
    天天学英语学校英语导航
    少儿英语
    幼儿英语 | 棒棒英语
    英语故事 | 希望英语
    剑桥英语 | 英语儿歌
    朗文少儿 | 教育方法
    小学英语
    小学英语语法 | 小学英语作文
    小学英语词汇 | 小学英语试题
    初中英语
    初中英语语法 | 初中英语词汇
    初中英语作文 | 初中英语完形阅读
    初中英语改错翻译句型 | 初中英语试题
    高中英语
    高中英语词汇 | 高中英语语法
    高中英语作文 | 高中英语完形阅读
    高中英语改错翻译句型 | 高中英语试题
    小升初英语
    小升初英语动态 | 剑五BETS
    三一口语 | 小升初英语模拟题
    小升初英语历年真题 | 小升初英语语法
    小升初英语阅读 | 小升初英语作文
    中考英语
    中考英语动态 | 中考英语听力
    中考英语词汇 | 中考英语语法
    中考完形阅读 | 中考英语作文
    中考英语历年真题 | 中考英语模拟试题
    高考英语
    高考英语动态 | 高考英语听力
    高考英语词汇 | 高考英语语法
    高考完形阅读 | 高考英语作文
    高考模拟试题 | 高考英语真题
    高中出国英语
    相关文章: 查看更多关于高中英语语法的文章
    没有相关文章
    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系我们 | 友情链接 | 关于我们 | 网站地图

    免责声明:本站所有资料仅供学习者免费参考试用,部分资料来源于网络,如涉及版权等问题,请您及时与我们联系。
    Copyright@ 2004-2010 天天学英语 All Rights Reserve 苏ICP备10066913号