设为首页 加入收藏/网站地图
英语学习 音标 听力 口语 语法 词汇 翻译 作文   轻松英语 英文歌曲 影音赏析 英语幽默 休闲英语 诗歌散文 英语演讲
广播英语 VOA BBC CNN CRI NPR PEC职业英语      英语新闻 国际新闻 国内新闻 双语新闻 娱乐新闻 体育新闻 社会生活
学校英语 少儿 小学 初中 高中 小升初 中考 高考 英语考试 英语四级 英语六级 口译笔译 考研英语 专四专八 PETS 雅思 托福
行业英语 商务英语 计算机英语 金融证券英语 办公英语 公务员英语 外贸英语 求职英语 酒店英语 法律英语 医务英语 体育英语
网站首页 天天学英语学习网 --- 免费英语学习网站英语学习网中华英语学习网英语在线翻译在线英语学习工具,英语学习英语翻译英语听力英语口语英语音标英语语法英语作文英语考试英语四级英语六级口译考试笔译考试专业四级考研英语学校英语少儿英语小学英语高中英语中考英语高考英语小升初英语英语新闻国际新闻国内新闻双语新闻娱乐新闻体育新闻行业英语商务英语计算机英语金融英语办法英语公务员英语外贸英语求职英语酒店英语广播英语VOABBCCNNCRINPR轻松英语英文歌曲影音赏析英语演讲等更多英语学习资料
您现在的位置: 天天学英语 >> 学校英语 >> 高中英语 >> 高中英语语法 >> 正文
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读理解 简介:2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读理解  题型1 高考体验题组  (一)  A  (2013·全国Ⅰ,A)  Some people will do just about anything to sav…
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读理解           ★★★
2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读理解
作者:免费英语学习网 文章来源:天天学英语 更新时间:2014-3-17 20:15:16

  2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读理解

  题型1 高考体验题组

  (一)

  A

  (2013·全国Ⅰ,A)

  Some people will do just about anything to save money. And I am one of them. Take my family's last vacation. It was my six­year­old son's winter break from school, and we were heading home from Fort Lauderdale after a weeklong trip. The flight was overbooked, and Delta, the airline, offered us $400 per person in credits to give up our seats and leave the next day. I had meetings in New York, so I had to get back. But that didn't mean my husband and my son couldn't stay. I took my nine­month­old and took off for home.

  The next day, my husband and son were offered more credits to take an even later flight. Yes, I encouraged—okay, ordered—them to wait it out at the airport to “earn” more Delta Dollars. Our total take: $1,600. Not bad, huh?

  Now some people may think I'm a bad mother and not such a great wife either. But as a big­time bargain hunter, I know the value of a dollar. And these days, a good deal is something few of us can afford to pass up.

  I've made a living looking for the best deals and exposing (揭露) the worst tricks. I have been the consumer reporter of NBC's Today show for over a decade. I have written a couple of books including one titled Tricks of the Trade: A Consumer Survival Guide. And I really do what I believe in.

  I tell you this because there is no shame in getting your money's worth. I'm also tightfisted when it comes to shoes, clothes for my children, and expensive restaurants. But I wouldn't hesitate to spend on a good haircut. It keeps its shape longer, and it's the first thing people notice. And I will also spend on a classic piece of furniture. Quality lasts.

  文章大意:本文记叙了作者想尽一切办法省钱。

  1.Why did Delta give the author's family credits?

  A.They took a later flight.

  B.They had early bookings.

  C.Their flight had been delayed.

  D.Their flight had been cancelled.

  答案:A 推理判断题。根据短文第一段第五句话可知,因为飞机订票多了,航空公司有人给我们400美元要我们放弃座位,这样我们就得再等一天走。根据短文第二段第一句话可知,他们甚至乘坐更晚的航班。

  2.What can we learn about the author?

  A.She rarely misses a good deal.

  B.She seldom makes a compromise.

  C.She is very strict with her children.

  D.She is interested in cheap products.

  答案:A 推理判断题。根据短文一二段可知,作者很会省钱和赚钱。根据第三段可知她很会讨价还价,任何好的交易都不会错过,故A项正确。

  3.What does the author do?

  A.She's a teacher.

  B.She's a housewife.

  C.She's a media person.

  D.She's a businesswoman.

  答案:C 细节理解题。根据短文第四段第二句话可知,作者是一名记者, 故C项正确。

  4.What does the author want to tell us?

  A.How to expose bad tricks.

  B.How to reserve airline seats.

  C.How to spend money wisely.

  D.How to make a business deal.

  答案:C 主旨大意题。整篇文章作者再讲什么地方该花钱,什么地方不该花钱,所以也就是说怎样更明智的花钱。

  B

  (2013·江苏,B)

  We've considered several ways of paying to cut in line: hiring line standers, buying tickets from scalpers (票贩子), or purchasing line­cutting privileges directly from, say, an airline or an amusement park. Each of these deals replaces the morals of the queue (waiting your turn) with the morals of the market (paying a price for faster service).

  Markets and queues—paying and waiting—are two different ways of allocating things,and each is appropriate to different activities. The morals of the queue, “First come,first served,” have an egalitarian (平等主义的) appeal. They tell us to ignore privilege, power, and deep pockets.

  The principle seems right on playgrounds and at bus stops. But the morals of the queue do not govern all occasions. If I put my house up for sale, I have no duty to accept the first offer that comes along, simply because it's the first. Selling my house and waiting for a bus are different activities, properly governed by different standards.

  Sometimes standards change, and it is unclear which principle should apply. Think of the recorded message you hear, played over and over, as you wait on hold when calling your bank:“Your call will be answered in the order in which it was received.” This is essential for the morals of the queue. It's as if the company is trying to ease our impatience with fairness.

  But don't take the recorded message too seriously. Today, some people's calls and answered faster than others. Call center technology enables companies to “score” incoming calls and to give faster service to those that come from rich places. You might call this telephonic queue jumping.

  Of course, markets and queues are not the only ways of allocating things. Some goods we distribute by merit, others by need, still others by chance. However, the tendency of markets to replace queues, and other non­market ways of allocating goods is so common in modern life that we scarcely notice it anymore. It is striking that most of the paid queue­jumping schemes we've considered—at airports and amusement parks, in call centers, doctors' offices, and national parks—are recent developments, scarcely imaginable three decades ago. The disappearance of the queues in these places may seem an unusual concern, but these are not the only places that markets have entered.

  文章大意:此篇文章由排队买票还是插队引入话题,谈论了分配东西的一些原则。市场在分配过程中起着它不同寻常的作用。

  5.According to the author, which of the following seems governed by the principle “First come, first served”?

  A.Taking buses.

  B.Buying houses.

  C.Flying with an airline.

  D.Visiting amusement parks.

  答案:A 细节理解题。由第三段第一句话可知乘坐公共汽车遵循先到先服务的原则。

  6.The example of the recorded message in Paragraph 4 and 5 illustrates ________.

  A.the necessity of patience in queuing

  B.the advantage of modern technology

  C.the uncertainty of allocation principle

  D.the fairness of telephonic services

  答案:C 推理判断题。文章的第四段第一句话中“it is unclear which principle should apply.”表明了分配原则的不确定。而第四段和第五段分别表明了这一主题。

  7.The passage is meant to ________.

  A.justify paying for faster services

  B.discuss the morals of allocating things

  C.analyze the reason for standing in line

  D.criticize the behavior of queue jumping

  答案:B 主旨大意题。通读全文可知这篇文章旨在讨论分配事物中的标准和原则。

  C

  (2013·安徽,C)

  When 19­year­old Sophia Giorgi said she was thinking of volunteering to help the Make­A­Wish Foundation (基金会),nobody understood what she was talking about. But Sophia knew just how important Make­A­Wish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one of her best friends. We were interested in finding out more, so we went along to meet Sophia and listen to what she had to say.

  Sophia told us that Make­A­Wish is a worldwide organization that started in the United States in 1980. “It's a charity (慈善机构)that helps children who have got very serious illnesses. Make­A­Wish helps children feel happy even though they are sick, by making their wishes and dreams come true,” Sophia explained.

  We asked Sophia how Make­A­Wish had first started. She said it had all begun with a very sick young boy called Chris, who had been dreaming for a long time of becoming a policeman. Sophia said lots of people had wanted to find a way to make Chris's dream come true,so with everybody's help, Chris, only seven years old at the time, had been a “policeman” for a day. “When people saw how delighted Chris was when his dream came true, they decided to try and help other sick children too, and that was the beginning of Make­A­Wish,”explained Sophia.

  Sophia also told us the Foundation tries to give children and their families a special, happy time. A Make­A­Wish volunteer visits the families and asks the children whatever they would wish for if they could have anything in the world. Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true. They do this either by providing things that were necessary, or by raising money or helping out in what way they can.

  文章大意:本文借Sophia之口,让我们了解了Make­A­Wish Foundation——一个全球性的慈善组织,它帮助身患重病的孩子实现他们的愿望。

  8.Sophia found out about Make­A­Wish because her best friend had ________.

  A.benefited from it B.volunteered to help it

  C.dreamed about it D.told the author about it

  答案:A 细节理解题。根据第一段的“But Sophia knew just how important Make ­ A ­Wish could be because this special organization had helped to make a dream come true for one of her best friends .”可知,因为Make ­ A ­Wish曾经帮助Sophia的一个朋友实现了愿望,所以Sophia才知道这个组织是多么的重要,才了解了这一组织的更多内容。

  9.According to Sophia, Make­A­Wish ________.

  A.is an international charity

  B.was understood by nobody at first

  C.raises money for very poor families

  D.started by drawing the interest of the public

  答案:A 推理判断题。根据第二段的第一、二句可知,Make ­ A ­Wish是一个全球性的组织,而且是一个慈善机构,故A项正确;大家不理解的是Sophia去当志愿者帮助Make ­ A ­Wish,而不是没人理解Make ­ A ­Wish,故排除B项;Make ­ A ­Wish是帮助身患重病的孩子实现愿望,而不是为穷苦家庭募捐,故C项错误;D项不是文章的内容。

  10.What is said about Chris in Paragraph 3?

  A.He has been a policeman since he was seven.

  B.He gave people the idea of starting Make­A­Wish.

  C.He wanted people to help make his dream come true.

  D.He was the first child Make­A­Wish helped after it had been set up.

  答案:B 推理判断题。由第三段可知,Chris当了一天的警察,故排除A项;人们帮助Chris实现了他当警察的愿望,而且这就是Make ­ A ­Wish的开始,故B项正确;很多人想帮助Chris,但文章未提Chris想让人们帮助他实现梦想,故排除C项;D项不是文章的内容。

  11.Which of the following is true about Make­A­Wish volunteers?

  A.They are important for making wishes come true.

  B.They try to help children get over their illnesses.

  C.They visit sick children to make them feel special.

  D.They provide what is necessary to make Make­A­Wish popular.

  答案:A 推理判断题。根据最后一段的“Sophia said the volunteers were important because they were the ones who helped to make the wishes come true.”可知A项正确;志愿者不能帮助孩子们克服他们的疾病,故排除B项;志愿者们拜访孩子们是为了帮助他们实现愿望,而不是使他们感到特别,故C项错误;志愿者提供给孩子们必要的东西是为了帮助他们,而不是使Make ­ A ­Wish受欢迎,故D项错误。

  D

  (2013·辽宁,C)

  Here is an astonishing and significant fact: Mental work alone can't make us tired. It sounds absurd. But a few years ago, scientists tried to find out how long the human brain could labor without reaching a stage of fatigue(疲劳). To the amazement of these scientists, they discovered that blood passing through the brain, when it is active, shows no fatigue at all! If we took a drop of blood from a day laborer, we could find it full of fatigue toxins(霉素) and fatigue products. But if we took blood from the brain of an Albert Einstein, it would show no fatigue toxins at the end of the day.

  So far as the brain is concerned, it can work as well and swiftly at the end of eight or even twelve hours of efforts as at the beginning. The brain is totally tireless. So what makes us tired?

  Some scientists declare that most of our fatigue comes from our mental and emotional(情感的) attitudes. One of England's most outstanding scientists, J. A. Hadfield, says,“The greater part of the fatigue from which we suffer is of mental origin. In fact, fatigue of purely physical origin is rare.” Dr. Brill, a famous American scientist, goes even further. He declares,“One hundred percent of the fatigue of a sitting worker in good health is due to emotional problems.”

  What kinds of emotions make sitting workers tired? Joy? Satisfaction? No! A feeling of being bored, anger, anxiety, tenseness, worry, a feeling of not being appreciated—those are the emotions that tire sitting workers. Hard work by itself seldom causes fatigue. We get tired because our emotions produce nervousness in the body.

  文章大意:最新的研究发现:持续的脑力劳动并不使人疲劳,真正使人疲劳的是一些精神上的消极情绪。

  12.What surprised the scientists a few years ago?

  A.Fatigue toxins could hardly be found in a laborer's blood.

  B.Albert Einstein didn't feel worn out after a day's work.

  C.The brain could work for many hours without fatigue.

  D.A mental worker's blood was filled with fatigue toxins.

  答案:C 细节理解题。从第一段的To the amazement of these scientists, they discovered that blood passing through the brain, when it is active, shows no fatigue at all!可知答案。

  13.According to the author, which of the following can make sitting workers tired?

  A.Challenging mental work. B.Unpleasant emotions.

  C.Endless tasks. D.Physical labor.

  答案:B 细节理解题。从第三段的One hundred percent of the fatigue of a sitting worker in good health is due to emotional problems.可知答案。

  14.What's the author's attitude towards the scientists' ideas?

  A.He agrees with them.

  B.He doubts them.

  C.He argues against them.

  D.He hesitates to accept them.

  答案:A 推理判断题。从文章的最后一段的We get tired because our emotions produce nervousness in the body可知,作者同意科学家的观点。

  15.We can infer from the passage that in order to stay energetic, sitting workers need to ________.

  A.have some good food

  B.enjoy their work

  C.exercise regularly

  D.discover fatigue toxins

  答案:B 推理判断题。从文章的最后一段的A feeling of being bored, anger, anxiety, tenseness, worry, a feeling of not being appreciated——those are the emotions that tire sitting workers.可知推知,要想精力充沛,必须去掉这些负面的东西,而去喜欢工作,享受工作。

[1] [2] [3] [4] [5] [6] 下一页


2014届高考英语二轮专题复习强化训练:阅读理解》出自:天天学英语
链接地址:http://www.ttxyy.com/xuexiao/gaozhong/gzyyyf/201403/172400.html 转载请保留,谢谢!

文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章: 没有了
  • 【字体: 】【加入收藏】【关闭窗口
    最新推荐
     2014届高考英语二轮专题复习强化训练:新
     2014届高考英语二轮专题复习强化训练:代
     提高高中英语课堂教学效率的方法
     小学英语故事演讲比赛活动方案
     浅析杜威“做中学”对少儿英语教学的运用
     2014高考热点关注:高三生父母3月关注6类
     英语书面表达中常用的名言警句
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(03)
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(02)
     2014年高考英语完形填空训练-有详解(01)
    天天学英语学校英语导航
    少儿英语
    幼儿英语 | 棒棒英语
    英语故事 | 希望英语
    剑桥英语 | 英语儿歌
    朗文少儿 | 教育方法
    小学英语
    小学英语语法 | 小学英语作文
    小学英语词汇 | 小学英语试题
    初中英语
    初中英语语法 | 初中英语词汇
    初中英语作文 | 初中英语完形阅读
    初中英语改错翻译句型 | 初中英语试题
    高中英语
    高中英语词汇 | 高中英语语法
    高中英语作文 | 高中英语完形阅读
    高中英语改错翻译句型 | 高中英语试题
    小升初英语
    小升初英语动态 | 剑五BETS
    三一口语 | 小升初英语模拟题
    小升初英语历年真题 | 小升初英语语法
    小升初英语阅读 | 小升初英语作文
    中考英语
    中考英语动态 | 中考英语听力
    中考英语词汇 | 中考英语语法
    中考完形阅读 | 中考英语作文
    中考英语历年真题 | 中考英语模拟试题
    高考英语
    高考英语动态 | 高考英语听力
    高考英语词汇 | 高考英语语法
    高考完形阅读 | 高考英语作文
    高考模拟试题 | 高考英语真题
    高中出国英语
    相关文章: 查看更多关于高中英语语法的文章
    没有相关文章
    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系我们 | 友情链接 | 关于我们 | 网站地图

    免责声明:本站所有资料仅供学习者免费参考试用,部分资料来源于网络,如涉及版权等问题,请您及时与我们联系。
    Copyright@ 2004-2010 天天学英语 All Rights Reserve 苏ICP备10066913号