设为首页 加入收藏/网站地图
英语学习 音标 听力 口语 语法 词汇 翻译 作文   轻松英语 英文歌曲 影音赏析 英语幽默 休闲英语 诗歌散文 英语演讲
广播英语 VOA BBC CNN CRI NPR PEC职业英语      英语新闻 国际新闻 国内新闻 双语新闻 娱乐新闻 体育新闻 社会生活
学校英语 少儿 小学 初中 高中 小升初 中考 高考 英语考试 英语四级 英语六级 口译笔译 考研英语 专四专八 PETS 雅思 托福
行业英语 商务英语 计算机英语 金融证券英语 办公英语 公务员英语 外贸英语 求职英语 酒店英语 法律英语 医务英语 体育英语
网站首页 天天学英语学习网 --- 免费英语学习网站英语学习网中华英语学习网英语在线翻译在线英语学习工具,英语学习英语翻译英语听力英语口语英语音标英语语法英语作文英语考试英语四级英语六级口译考试笔译考试专业四级考研英语学校英语少儿英语小学英语高中英语中考英语高考英语小升初英语英语新闻国际新闻国内新闻双语新闻娱乐新闻体育新闻行业英语商务英语计算机英语金融英语办法英语公务员英语外贸英语求职英语酒店英语广播英语VOABBCCNNCRINPR轻松英语英文歌曲影音赏析英语演讲等更多英语学习资料
您现在的位置: 天天学英语 >> 学校英语 >> 中考英语 >> 中考完形阅读 >> 正文
2014年中考英语完形填空精选模拟题及答案一 简介:(一)  请根据下面短文内容,在短文后面的四个选项中选择一个能填入空白处的最佳答案。  Every year students in many countries learn English. Some of t…
2014年中考英语完形填空精选模拟题及答案一       ★★★★★
2014年中考英语完形填空精选模拟题及答案一
作者:佚名 文章来源:本站原创 点击数: 更新时间:2014-2-23 14:02:47

(一)

  请根据下面短文内容,在短文后面的四个选项中选择一个能填入空白处的最佳答案。

  Every year students in many countries learn English. Some of these students are children, __1__ students are young people. Why do all these people want to learn__2__? It is not__3__to answer this question. Many boys and girls learn English at school. It is one of their __4__. Many people learn English because it is__5__in their work. Some young people learn English__6__their higher studies because some of their books are__7__English. Other people learn English because they want to __8__newspapers in English. Some people learn Englis h because they want to __9__ in the USA, England or Australia. English is very__10__in our life (生活).

  1. A. all B. the other  C. both D. other

  2. A. English B. Chinese  C. maths D. Japanese

  3. A. hard B. easy C. good D. nice

  4. A. books B. classes C. schools D. subjects (科目)

  5. A. good B. useful (有用的)  C. fine D. pleased

  6. A. for B. of C. to D. from

  7. A. in B. with C. at D. of

  8. A. look B. see C. look at D. read

  9. A. go B. work C. like D. come

  10. A. help B. helping C. helps D. helpful

  1. 选B。some...other(s)...意思是"一些……另一些(泛指)"; some...the other(s)...意思是"一些……另一些(特指)"。由语境可知,在学英语的学生中,除一部分是孩子外,剩余的是青年人(特指)。

  2. 选A。根据上下文可知是English。

  3. 选B。由文章内容来看,人们学习英语的原因多种多样,因此回答为什么那么多人学习英语这个问题并不容易。

  4. 选D。由常识可知,English是学生学习的科目(subject)之一。

  5. 选B。根据前后文意可知许多人学习英语,那是因为English在他们的工作中很有用(useful)。

  6. 选A。本题属于介词用法辨析。介词for在此可表示目的、原因。

  7. 选A。in English是习惯搭配。

  8. 选D。"读报"英语习惯说read newspapers。

  9. 选B。根据语境及句子结构,有些人学习英语或想出国(go to a country)或想在这些国家工作(work in a country)。

  10. 选D。末句点题,"英语在我们生活中是很有帮助的(helpful)"。

[NextPage]

  (二)

  The pop ulation problem may be the 1 one of the world today. The world's population is growing 2 . Two thousand years ago, there were only 250 million people 3 the earth. Four hundred years ago, the number was 4 500 million. But at the beginning of the 5 century, the world's population was about 1,700 million.In 1970, this number was 3,600 million. In 1990, the number was five billion. A 6 report says that the world population will 7 six billion by the end of the 20th century. This is just ten 8 after it 9 five billion. People say that by the year 2010, 1 0 may be seven billion.

  1.A.great B.greater C.greatest D.greating

  2.A.faster and faster B.fast and fast C.fastest and fastest D.faster and fast

  3.A.in B.on C.at D.for

  4.A.nearly B.more C.almost D.over

  5.A.twenty B.twelve C.twentieth D.twelfth

  6.A.USA B.UN C.PRC D.PLA

  7.A.past B.pass C.passed D.passes

  8.A.weeks B.months C.seasons D.years

  9.A.get B.gets C.reached D.reach

  10.A.this B.its C.one D.it

  KEY: 1.C 2.A 3.B 4.D 5.C 6.B 7.B 8.D 9.C 10.D

[NextPage]

  (三)

  Fire can help people in m any ways. But it can also be very harmful (有害的). Fire can keep your house __1__, give light and cook food. But fire can burn things __2__. Big fire can burn, trees, houses, animals or people.

  Nobody knows how people began to use fire. But there are __3__. interesting old stories about how a man or woman started a fire. One is __4__ a man. The man __5__ a very long time ago. He went up the sun and __6__ fire down.

  Today people know how to make a fire with matches(火柴). Children sometimes __7__ to play with them. But matches can be very dangerous. One match can burn a piece of paper. and __8__ it could burn a house. A small fire can turn a big fire. very quickly. So you __9__ be careful with matches.

  Be careful with fire, and it will __10__ you. But if you aren’t careful with fire. and it may hurt you.

  1. A. warm  B. warmer   C. cool     D. cooler

  2. A. also   B. too     C. either     D. neither

  3. A. many   B. much    C. little    D. no

  4. A. over   B. about    C. a little   D. no

  5. A. worked B. studied   C. learned   D. lived

  6. A. bring  B. take     C. brought   D. took

  7. A. enjoy B. like     C. don't like D. become

  8. A. after B. late     C. yet      D. then

  9. A. can   B. man     C. will      D. must

  10. A. help   B. do      C. tell      D. hope

  Key: 1.C  2.C  3.D  4.C  5.A  6.B  7.D  8.A  9.B  10.D


文章录入:admin    责任编辑:admin 
  • 上一篇文章:

  • 下一篇文章:
  • 【字体: 】【加入收藏】【关闭窗口
    最新推荐 更多内容
     2014年中考英语完形填空精选模拟题及答案
     2014年中考英语完形填空精选模拟题及答案
     高考英语阅读理解提高技巧
     幼儿英语早教:定力与毅力相融合
     拉近和学生的距离帮助小学英语教学
     陪伴儿童英语一起走过沉默期
     高中英语作文三思而后行
     不是每一个金发碧眼都适合做少儿英语的外
     儿童英语的五大原则,让孩子爱上英语
     儿童英语从自己学到愿意自主学习
    天天学英语学校英语导航
    少儿英语
    幼儿英语 | 棒棒英语
    英语故事 | 希望英语
    剑桥英语 | 英语儿歌
    朗文少儿 | 教育方法
    小学英语
    小学英语语法 | 小学英语作文
    小学英语词汇 | 小学英语试题
    初中英语
    初中英语语法 | 初中英语词汇
    初中英语作文 | 初中英语完形阅读
    初中英语改错翻译句型 | 初中英语试题
    高中英语
    高中英语词汇 | 高中英语语法
    高中英语作文 | 高中英语完形阅读
    高中英语改错翻译句型 | 高中英语试题
    小升初英语
    小升初英语动态 | 剑五BETS
    三一口语 | 小升初英语模拟题
    小升初英语历年真题 | 小升初英语语法
    小升初英语阅读 | 小升初英语作文
    中考英语
    中考英语动态 | 中考英语听力
    中考英语词汇 | 中考英语语法
    中考完形阅读 | 中考英语作文
    中考英语历年真题 | 中考英语模拟试题
    高考英语
    高考英语动态 | 高考英语听力
    高考英语词汇 | 高考英语语法
    高考完形阅读 | 高考英语作文
    高考模拟试题 | 高考英语真题
    高中出国英语
    相关文章: 查看更多关于中考完形阅读的文章
    没有相关文章
    | 设为首页 | 加入收藏 | 联系我们 | 友情链接 | 关于我们 | 网站地图

    免责声明:本站所有资料仅供学习者免费参考试用,部分资料来源于网络,如涉及版权等问题,请您及时与我们联系。
    Copyright@ 2004-2010 天天学英语 All Rights Reserve 苏ICP备10066913号